a

Säästöniemi

Näyttävä terassitalo As Oy Säästöniemi sai kilometreittäin uutta käyttövesijohtoa – “kiittää pitää”

Tiimimme toteutti Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa, yhteensä kolmesta erillisestä terassitalosta koostuvassa As Oy Säästöniemessä käyttövesi- ja sähkösaneerauksen. Yhteensä 1,5 vuotta kestäneen urakan aikana uutta käyttövesijohtoa vedettiin peräti kahdeksan kilometriä. 

Urakoitsijanvalintaneuvotteluista lähtien tiimimme vakuutti ja pääsi projektin toteuttajaksi.

“Urakoitsijoiden kanssa kävimme neuvottelut ja haastattelut, ja vakuuttavimman sekä luotettavimman vaikutuksen teki tämä tiimi. He olivat perehtyneet kohteeseen tehtävään työhön ja edessä oleviin tehtäviin erittäin huolellisesti – se ilmeni kaikessa. Yhdessä vedettiin projektia kaiken kaikkiaan puolitoista vuotta”, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Leppänen kertoo.

Taloyhtiön kolme terassitaloa koostui yhteensä 208 asunnosta.

“Me uusimme käyttövesijohdot, joita kaiken kaikkiaan urakassa uusittiin noin kahdeksan kilometriä. Sähköjärjestelmää uusittiin osittain myös, eli asuntoihin tuli uudet sähkökeskukset. Suurin osa asunnoista oli asuttuja urakan aikana”, Kvartin työmaamestari Juho Kinnunen listaa.

Urakan yhteydessä taloyhtiössä uusittiin lisäksi kylpyhuoneita ja keittiöitä.

Hyvällä tiedottamisella asukkaiden pelko ja epävarmuus poistuu

“Ihmiset pelkää ensi alkuun, että saas nähdä mitä tässä tapahtuu ja kuinka ne sotkee kaikki paikat ja niin edelleen. Työntekijät, jotka olivat Säästöniemessä paikan päällä, huolehtivat siitä, että kun kämpästä lähdetään ulos, niin siellä on siistiä”, Leppänen toteaa.

Säännöllisellä ja hyvin ajoitetulla tiedottamisella asukkaat pysyvät ajan tasalla, eikä tarpeettomia yllätyksiä pääse syntymään.

“Tiedotetaan tarpeeksi hyvissä ajoin siitä, mitä tullaan tekemään. Kaikilla asukkailla on aina käsitys mitä vaiheita tulee seuraavaksi ja mitä täytyy ottaa huomioon”, Kinnunen täsmentää.

Kun työn hoitaa hyvin, lopussa kiitos seisoo.

“Koko urakan onnistumisen kannalta hyvä tiedottaminen on edellytys. En osaa sanoa oikein muuta – näin jälkikäteenkään – kuin että kiittää pitää. Tunnustus on annettava, silloin harvoin kun sen voi”, puheenjohtaja Leppänen kiittää.